ניתן להתקשר לייעוץ ושירות מיידי:
055-9397787  
או למלא את הטופס לטיפול מהיר:

מאמרים נוספים

פתיחת סתימות

אנגיופלסטיה היקפית מתבצעת לפתיחת עורק ראשוני חסום או להסרת קריש דם ברגלו של המטופל. זהו הליך המשמש לפתיחת עורק כלילי מצומצם, אך הוא נחקר כפרוצדורה זעיר פולשנית העלולה לפתוח עורקים חסומים בחולים שבריאותם לקויה או גילם מתקדם הופכים את הניתוח הפתוח המסורתי לסיכון מדי.

בהליך זה

מנופח בלון באמצעות סתימה לפתיחת הכלי, וצינור הרשת הזעיר שמחזיק את העורק פתוח מורחב כדי להרחיב אותו ולהחזיר את זרימת הדם האופטימלית ללב. קרדיולוג שהוכשר במיוחד, הנקרא קרדיולוג התערבותי, מנפח את הבלון, ואז מרחיב את הסטנט כדי למקם אותו באזור צר, תוך שהוא דוחף את החסימות בדפנות העורק בו זמנית. הליך זה מתבצע באופן שהקרדיולוגים לא יכולים רק לצלם, אלא גם לחצות את הכלי החסום עם חוט קטן ולהניח את הבלונים באזורים צרים. לאחר מכן מנפחים את הבלונים, כמו בניתוח פתוח מסורתי, אך בשיטות פחות פולשניות. ברגע שמשמשים את הבלון לאחיזת העורק, מוכנס תרגיל זעיר לגלוח חלק מהסתימה. כאשר הקטטר מגיע לסגירה בעורקים הכליליים, הרופא מנפח בלון נוסף. לאחר פתיחת הצינור – כמו מכשיר שעליו מוטל בלון ריק (לפעמים מצופה בתרופות) – הוא עובר דרך העורקים כדי לפתוח את החסימות. כאשר הרופא יודע את המיקום המדויק של סתימה, הוא משחיל חוט מדריך כביכול לאותו עורק כמו הרגל ומביא אותו לחסימה נוספת.

ניתן להשתמש בקטטר גם להנחיית מכשיר סגירה אובאלי פטנט

שכאשר הוא הופך לשתל קבוע, סוגר את החור ומונע את פתיחת השסתום. צינור רשת תיל, סטנט, מוחדר לכלי החדש שנפתח כדי לשמור עליו פתוח. גישה נוספת עם סטנטים היא שימוש בבלון ליצירת פתח גדול בעורק להחזרת זרימת הדם. צינורות רשת קטנים הנקראים אסטרס מוחדרים באופן דומה לעורק ומסייעים בשמירה על העורקים פתוחים. בחלק מהמקרים, חוטים וצינורות רשת הנקראים סטנטינג ממוקמים בכלי חדש שנפתחו ומונחים עליהם כדי לשמור על פתוח הכלי והסתימה.

עקירה

או טרשת עורקים, היא הליך המתבצע לפתיחת כלי דם חסום חלקית בלב, כך שדם יכול לזרום דרכו. בהליך זה, קרדיולוג מכניס בלון – צנתר מוטה – לאתר של עורק מצומצם או חסום ואז מנפח את הבלון ופותח את הכלי. ברגע שהקטטר מגיע לעורקים הסתומים, מוזרק צבע לא מזיק והרופא יצלם את העורקים הכליליים, מה שמכונה אנגיוגרמה כלילית. כאשר הצבע עובר דרך העורק, נעשה צילום רנטגן כדי לראות עד כמה הדם זורם דרך אותו עורק או אם קיימת חסימה הגורמת להתקף לב.

רופאים מנסים כל הזמן למצוא דרכים חדשות למנוע עורקים אלה, ומכשיר חדש המכונה מכשיר פקקת נועד לתפוס ולשלוף קריש החוסם עורק ומשאיר את העורק פתוח.

בהליך הנקרא סטנט או אינטובציה

משתמשים בצינור זעיר לפתיחת סתימה על ידי הצרת סדק במערכת הניקוז. לעתים קרובות, צינור רשת קטן ומתרחב בעצמו, שנשאר במקומו כדי לשמור על העורק פתוח. לאחר הצבת הסטנט, הקטנט מושתל והבלון מנופח, מה שגורם לעורקים להיפתח כמו בלון. לאחר החדרת העורק דרך הקטטר, ניתן להפנות את הבלונים ואת הסטנטים לאזור החסום.

אם מעבר האף מצטמצם

הידוע גם בשם היצרות, המנתחים עשויים להמליץ על הצבת סטנט זמני במעבר האף מכיוון שהוא נוטה יותר להיצרות מאשר עורקים אחרים. אם עברת חסימה קשה של עורק כלילי גדול ולבך כבר נשאב בצורה גרועה, טיפול באנגיופלסטיקה מסוג CABG או טיפול סטנט עשוי להיות אפשרות.

הפעולות, פעולה מסורתית לפתיחת השד עד ללב, נעות בין חתך קטן או חתך לעקיפת עורק חסום או מצומצם, ועד להליך פולשני. האפשרויות כוללות ניתוח לב פתוח, אנגיופלסטיקה, טיפול סטנט או שילוב של אפשרויות אלה.

רופאים מבצעים אנגיופלסטיקה ראשונית לפתיחת עורק ראשוני צר המושתל בעורק המספק דם למוח. רופאים מבצעים גם אנגיופלסטיה של קרוטסייד בחולים עם מחלות לב ומצבי לב אחרים, תוך צמצום העורקים האחראיים לזרימת הדם מהלב לזרם הדם.

אנגיופלסטיקה מתבצעת

כדי לפתוח את העורק החסום ולגבול עלול לפגוע בשרירים בלב. השתלת סטנט לב יכולה לעזור לאנשים להימנע מהשתלת מעקפים כליליים (CABG), ניתוח לב פתוח. לקרדיולוגים יש אפשרויות רבות שאינן כירורגיות להציג חולים אם לאחר ביצוע אנגיוגרמה נמצא כי יש לפתוח עורק חוסם, יש להם אפשרות להציג את המטופל בפני קרדיולוג לצורך ניתוח מעקפים או ניתוח חסימת עורק הראש או שניהם. . ניתן לבצע ניתוח מעקפים בחולים עם מחלות לב ומצבי לב אחרים, אך בדרך כלל הוא מבוצע לאחר שהלב נעצר או שהונחו חולים על מכונות לב וריאות.

מאמרים נוספים:

דילוג לתוכן